woensdag 12 juli 2017

De Mont Ventoux beklimmen



De Mont Ventoux, de magische berg. Ook al ben je geen wielrenner en ook al ben je niet zo geïnteresseerd in de wielersport.
De Mont Ventoux, de windberg, je ziet hem al vanuit de verte liggen. Het maakt niet uit, vanuit het Zuiden, Westen, Oosten, Noorden, hij torent met zijn witte top altijd boven het landschap uit.
Een vakantie in de Provence is niet compleet als we geen tochtje met de auto hebben gemaakt naar de top van de Mont Ventoux. Wat moet het hier in de winter onherbergzaam zijn. Zelfs als het warm is waait er altijd een strak windje op de top en is een vestje of jasje geen overbodige luxe.
En o, wonder, tussen de witte stenen groeien en bloeien ook nog dappere plantjes.

Wij beginnen onze tocht in Malaucène. Eerst door een prachtig afwisselend landschap met bomen en en veel bloeiende planten die vooral later in de zomer ontelbare vlinders en insecten lokken.
Veel auto's komen we niet tegen, wel heel veel wielrenners die zich meestal hijgend een weg banen naar de top. Ontelbare dennenappels liggen voor hun wielen, lijkt me ook niet gemakkelijk. De ene fietser gaat haast fluitend naar boven, de volgende (hoewel gespierd) heeft grote moeite en sommigen stappen op de allersteilste delen zelfs even af. 

Een impressie in fotos.

 Het eerste deel van de rit: Mooie bloemen in een bosachtige omgeving




De top in zicht, de laatste kilometertjes.
Op veel parkeerplaatsen staan fotografen te wachten met hun toestel in aanslag om de zwoegende fietser te fotograferen. Beneden kunnen ze later hun foto bekijken/aankopen.
Commercie is overal!











We zijn op de top!


Wielrenners fotograferen elkaar op pashoogte.


De kraam met snoepjes staat er altijd.


 Wauw!





Papaver alpinum


Mont Ventoux, "windberg" uitermate geschikt voor parasailing....








Zo mooi!
Dag Mont Ventoux, wij dalen af naar Bédoin.

Alle foto's © Cigale

Berthi verzamelt net als ik floating pennen.
Wil je de floating pen en de kaart van de Mont Ventoux zien die ik voor Berthi meebracht?
Kijk op haar website 

1 opmerking:

  1. Via het blog van Berthi hier terecht gekomen. Bekende beelden. Als we in ons Franse huis de oprit oplopen zien we hem in de verte liggen. Le Géant.

    BeantwoordenVerwijderen