zondag 18 augustus 2013

Berthi, Laon en Monthenault

Gisteren ontmoette ik Berthi van Berthi's weblog .
Een paar uur praten over textiel, merklappen, fotografie, onze blogs, kunst, de tuin en nog veel meer. 
Want hoewel Berthi's  grootste passie textiel is (ze schreef een boek over Merk- en Stoplappen uit het Burgerweeshuis Amsterdam) heeft ze een heel brede interesse.
 
We spraken onder andere over de balpennen met drijvende plaatjes die ik sinds een aantal jaren verzamel.
Vandaag besloot ik dat ze maar eens op de foto moesten.
Mijn laatste aanwinst komt uit Laon, een bijzondere stad in het binnenland van Picardië.
De oude stad is op een heuvel gebouwd. Je kunt daar boven op de heuvel goed parkeren. Kom je echter lopend uit de moderne benedenstad, dan is het een hele klim. Maar niet getreurd: er is een kabelspoor!
En dat kabelspoor staat met de kathedraal op de balpen.De kathedraal van Laon in het middeleeuwse stadsdeel op de berg zie je al vanuit de verte liggen.


LAON
 

 

 

 
Kom je zoals wij vanuit Chamouille aanrijden, dan kom je eerst nog langs het kleine kerkje (église Saint-Martin) van Monthenault.
Dit kerkje, gebouwd tussen 1928 en 1933 onder leiding van de architect Paul-Albert Müller is een prachtig voorbeeld van de Art Deco stijl. Een moderne kerk van gewapend beton. Laat je verrassen door het blauwe licht als je de kerk binnenstapt. De glas-in-lood ramen zijn van Louis Barillet.
 
MONTHENAULT
ÉGLISE SAINT-MARTIN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alle foto's © Cigale
 


2 opmerkingen:

  1. Als het gezellig is en je hebt veel onderwerpen om over te praten dan vliegt de tijd. Gisteren was zo'n dag. Ik heb genoten van jullie verhalen en toen je vertelde over de balpen met het drijvende object erin, gingen mijn gedachten terug naar mijn jeugd. Vanaf nu is mijn blik dus ook gericht op de floating pen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Via je balpennen bij Berthi kom ik op je blog en val meteen met de neus in de boter. Wat een prachtige foto's laat je ons zien.
    Ook de laatste van de stoelen vind ik erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen